Love Heart Lane #1

Voor de lezers van Jenny Colgan. Welkom thuis in Love Heart Lane is dé nieuwe Engelse feelgoodsensatie. Charmante personages, idyllische setting, drama en humor: 100% feelgood!

Het verhaal

Welkom thuis in Love Heart Lane is het eerste deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane van Christie Barlow, over een klein dorp in Schotland. Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de bewoonde wereld verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…

Mijn mening

Ondertussen zijn jullie wel bekend met de Leesclub van Ilona, zo niet, hou zeker even haar Instagram in de gaten! Dit keer mag ik mee doen met een super toffe leesclub. We bespreken namelijk niet één boek, niet twee, we bespreken er maar liefst drie! Hoe gaaf is dat? De komende tijd kun je hier recensies gaan lezen over de eerste drie boeken uit de Love Heart Lane serie. Vandaag beginnen we met Welkom thuis in Love Heart Lane.

Dit boek heb ik al eens gelezen, en ik vond het helemaal niet erg om Welkom thuis in Love Heart Lane nogmaals te lezen. Ik kan jullie nu al verklappen dat het een heerlijke feelgood is! Voor mij was dit boek een eerste kennismaking met Christie Barlow en ik ben heel blij dat dit zeker niet mijn laatste is.

We volgen Felicity, oftewel Flick, die het eiland is ontvlucht en naar de grote stad is gegaan. Na een aantal jaar voelt dit toch niet als de juiste keuze en besluit ze om terug te gaan naar Heart Cross. In eerste instantie om haar moeder te helpen, maar al gauw heeft het eiland haar hart weer veroverd.. of is dat toch Fergus?

Het verhaal is vlot geschreven en ideaal om te lezen met een heerlijke kop thee naast je. Christie weet hoe ze een feelgood moet schrijven, en hoe ze je aandacht bij het verhaal kan houden. Ik vond het verhaal hier en daar wat voorspelbaar, maar om eerlijk te zijn mag dat ook bij dit soort boeken. We weten in grote lijnen altijd wel hoe een feelgood eindigt want anders is het natuurlijk geen feelgood. 😉

Het einde gaat wat snel, maar in mijn geval smaakte dat juist naar meer. Ik wilde eigenlijk deel twee direct al oppakken en weten wat er nog meer staat te gebeuren op dit fijne eiland.

De personages zijn heerlijk omschreven en je zou zo naar het eiland toe willen om kennis te gaan maken met ze en een kop thee te drinken. Ik denk dat bijna iedereen je wel met open armen zullen ontvangen.

Ben jij een feelgood fan of heb je gewoon zin om even lekker te ontsnappen naar een gezellig dorpje? Dan zou ik Love Heart Lane zeker oppakken!

Heb je mijn vorige leesclub recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt LS Amsterdam en Ilona, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Welkom thuis in Love Heart Lane
Originele titel: Love Heart Lane
Auteur: Christie Barlow
Vertaling: Els van Son
Pagina’s: 336
EAN: 9789024599462
Uitgeverij: LS Amsterdam > Zin In Feelgood!

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂