Wereldwijd een veelbesproken boek

Wie omkijkt, ook wel bekend als ‘American Dirt’, is op mijn tijdlijn van Instagram zo veel voorbij gekomen. Er waren heel veel mensen positief, maar ook negatief. Mij heeft het dus heel nieuwsgierig gemaakt.

Het verhaal

Een binnenplaats in Acapulco, Mexico. Een familiefeestje. Een gruwelijke aanslag. Alleen Lydia en haar achtjarige zoontje Luca overleven, en moeten onmiddellijk zo ver mogelijk wegvluchten om uit de greep van het drugskartel te blijven. Wat volgt is een adembenemend vluchtverhaal: dwars door Mexico, bovenop de goederentrein die ook wel “het Beest’ wordt genoemd, op weg naar de Amerikaanse grens.

Ik daag je uit: lees de eerste zeven pagina’s en leg het boek weer weg. Het gaat je niet lukken. Ongelooflijk, wat een boek!

Stephen King
Mijn mening

Sprakeloos. Dat was ik wel even nadat ik het boek uit had. Het is zo mooi geschreven, dat het verhaal je echt ontroerd. Je hart breekt als je leest wat Lydia en haar zoontje Luca allemaal mee maken. En niet alleen Lydia en Luca, maar ook de mensen die zij tegen komen, maken de verschrikkelijkste dingen mee. Het enige wat ik hoopte was dat alles goed zou komen. Dat iedereen het zou overleven en ze alles zouden doorstaan.

Vanaf de eerste bladzijde zat ik gelijk midden in het verhaal en wilde ik weten hoe het verder gaat. Zo blijft het eigenlijk wel het hele verhaal, maar op sommige momenten is dat nog een tikkeltje erger. Door de spannende situaties die voorkomen, wilde ik zo snel mogelijk doorlezen, om er achter te komen wat er gaat gebeuren.

Een heftige, ijzersterke roman. Een eyeopener.

Tracy Chevalier

Ik durf zelfs te zeggen dat dit boek nu al bij mijn favorieten hoort van 2020. Ik kan het je aanraden om te lezen want je krijgt er echt geen spijt van. De manier waarop het geschreven en beschreven is, is mooi, ontroerend en laat je ook nadenken. Elke pagina van dit boek blijft je boeien, daarom ook 5/5 sterren!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij Mozaïek.