Rachel Lynn Solomon


Heeft Rachel met Business or Pleasure net zo’n hit geschreven als De ex talk?

Het verhaal

Als Chandler haar volgende ghostwritingproject accepteert – het schrijven van de memoires van cultacteur Finnegan Walsh – zou dat een droom moeten zijn. Voor Chandler is dit echter iets anders, namelijk haar grootste nachtmerrie. Zij kent Finn namelijk van haar slechtste onenightstand ooit.

Toch neemt ze het project aan, vastbesloten om het professioneel aan te pakken. Maar als ze eindelijk aan Finn toegeeft dat hun nacht samen niet zo geweldig was als hij dacht, schaamt hij zich dood en is hij erop gebrand om het goed te maken.

Dus sluiten ze een deal: overdag werken ze aan het boek en ’s avonds, als ze alleen in de slaapkamer zijn, leert ze hem – stap voor stap – de kneepjes van het vak. Naarmate ze meer naar elkaar toe groeien, begint de grens tussen werk en privé te vervagen. Maar is dat wel een goed idee, of zullen ze uiteindelijk moeten kiezen

Mijn mening

Een aantal maanden geleden mocht ik De Ex Talk van Rachel Lynn Solomon lezen, en zoals jullie misschien hebben gelezen, was ik daar onwijs enthousiast over! Heb je mijn recensie nog niet gelezen? Die kun je hier vinden. Toen LS Amsterdam vroeg of ik Business or Pleasure wilde lezen, was mijn antwoord natuurlijk gelijk ‘JA!’.

Dat Rachel een heerlijke schrijfstijl heeft, daar ben ik nu wel van overtuigd. Ze schrijft op een ontzettend vlotte manier, waardoor je dus lekker snel door haar boeken heen gaat. Business or Pleasure was echter heel anders dan De Ex Talk, en misschien had dat ook wat te maken met mijn verwachtingen. Ik vond het verhaal origineel en moest hier en daar ook echt wel lachen om bepaalde gebeurtenissen, maar toch miste ik iets.

Wat? Dat weet ik niet helemaal zeker. Misschien te veel smut? En dat zeg ik niet snel. Ik vind het heerlijk als een boek lekker spicy is, maar hier voelde het gewoon niet helemaal natuurlijk aan. Het liep niet altijd even soepel naar mijn idee, en dat vond ik echt jammer. Van die momenten waarop je denkt ‘Ja hoor’ of letterlijk met je ogen rolt. Dat soort momentjes haalden mij uit het verhaal, waardoor ik er minder van genoten heb.

Nou klinkt dat wat negatief, en dat ben ik zeker niet alleen maar! Ondanks die momenten heb ik ook echt wel genoten van dit boek, maar het heeft mij gewoon niet zo omver geblazen als De Ex Talk deed, helaas.

Eindoordeel

Hoewel Rachel Lynn Solomon een heerlijke schrijfstijl heeft die je door haar boeken laat vliegen, kon Business or Pleasure niet helemaal aan mijn verwachtingen voldoen. Ondanks enkele grappige momenten en een origineel verhaal, miste ik de natuurlijke flow en werd ik soms uit het verhaal gehaald. Hoewel ik ervan genoot, wist dit boek me niet zo te overdonderen als De Ex Talk.

Heb je mijn vorige recensie al gelezen? Die kun je *hier* vinden!

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek niet. Nogmaals bedankt Uitgeverij LS Amsterdam, voor het prachtige exemplaar.

Titel: Business or Pleasure
Originele titel: Business or Pleasure
Auteur: Rachel Lynn Solomon
Vertaling: Roos Griffioen
Pagina’s: 352
ISBN: 9789021042244
Prijs: €22,99
Uitgeverij: LS Amsterdam

Let op! Ik maak gebruik van affiliate links. Zo help je mij om mijn blog online te houden, en jou kost het niets! 🙂