10 boeken

Wat een maand! Ik heb lekker veel kunnen lezen en dan ook nog eens zoveel mooie boeken. Voor mij was het dus een geslaagde lees maand!

The Wicked King – Holly Black

I have heard that for mortals, the feeling of falling in love is very like the feeling of fear. Your heart beats fast. Your senses are heightened. You grow light-headed, maybe even dizzy. Is that right?

Nadat ik De Wrede Prins heb gelezen wilde ik gelijk verder in deel 2. Helaas is dit boek nog niet in het Nederlands te krijgen. Daarom heb ik besloten om de serie in het Engels aan te schaffen. Let op! Heb jij De Wrede Prins nog niet gelezen en wil je geen spoilers? Lees dan mijn recensie niet!

The Queen of Nothing – Holly Black

After being pronounced Queen of Faerie and then abruptly exiled by the Wicked King Cardan, Jude finds herself unmoored, the queen of nothing. She spends her time with Vivi and Oak, watching reality television, and doing odd jobs, including trying to convince a cannibalistic faerie from hunting her own in the mortal world.
When her twin sister Taryn shows up asking a favour, Jude jumps at the chance to return to the Faerie world, even if it means facing Cardan, who she loves despite his betrayal. When a dark curse is unveiled, Jude must become the first mortal Queen of Faerie and break the curse, or risk upsetting the balance of the whole Faerie world.


Let op! Heb jij de serie nog niet gelezen en wil je geen spoilers? Sla mijn recensie dan over.

Bone Crier’s Moon – Kathryn Purdie

Toen ik het boek, Bone Crier’s Moon, zag wist ik gelijk dat ik hier zo snel mogelijk in wilde beginnen. De super toffe cover, de geweldige sprayed edges en natuurlijk het belangrijkste, de synopsis. Je leest dit verhaal vanuit 3 personages namelijk: Ailesse, Bastien en Sabine. Normaal gesproken is dat niet echt mijn ding, maar met Kathryn haar schrijfstijl was het heel lekker weglezen. Zo kom je ook te weten hoe zij bepaalde situaties ervaren, en dat was voor dit verhaal erg fijn!

Kathryn Purdie is op haar negentiende naar Frankrijk gegaan voor een vakantie. Toen ze daar was kreeg zij de Franse folklore te horen ‘Les Dames Blanches’. De Franse folklore bleef zo bij haar hangen, dat zij haar eigen verhaal ervan heeft gemaakt. Ik vind het erg gaaf dat zij daar haar inspiratie vandaan heeft en dat herken je ook terug in het verhaal.

Serpent & Dove – Shelby Mahurin

Serpent & Dove, oftewel Heks & Jager in het Nederlands. Wat een hype rondom dit boek. Daardoor was ik stiekem een beetje bang om het te gaan lezen. Puur omdat ik bang was dat ik, door de hype, te hoge verwachtingen had en het verhaal daarom zou tegenvallen. Nieuwsgierig of ik het boek ook daadwerkelijk vond tegenvallen? Lees dan snel mijn recensie.

Schim & Schaduw – Leigh Bardugo

Mijn recensie van Schim & Schaduw komt volgende week online. Ik kan wel alvast verklappen dat ik heel erg uit kijk om deel 2 te gaan lezen. Ook ben ik ontzettend nieuwsgierig hoe Netflix dit gaat aanpakken om hier een serie van te maken!

Maanscherf – Laurens van den Broek

Het is nog purper aan de horizon als Alphonse “Fons’ van Felius een zeilboot huurt in de haven van een slaperig Frans kustplaatsje en koers zet naar Les Sept Îles, een archipel waar veel jan-van-genten leven. Als ex-ornitholoog kan hij de verleiding niet weerstaan om zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Tijdens zijn onstuimige reis weet Fons op onnavolgbare wijze grote gebeurtenissen in zijn leven met elkaar te verbinden. Deze inzichten sterken hem in het geloof dat vogels boodschappers van voorzienigheid zijn – hoezeer dat ook tegen zijn rationele aard indruist. Fons’ expeditie op zee is het beslag van een getroebleerd leven, een zoektocht waarin hij alles op alles moet zetten om niet zijn verstand te verliezen.

‘Maanscherf’ is een ontwikkelingsroman over vaders en zonen, vriendschap, identiteit, en wat er gebeurt met een fragiele geest wanneer dit allemaal ontmanteld wordt.

Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Ik wist niet wat ik van dit boek kon verwachten, maar ik was wel heel nieuwsgierig geworden door de synopsis. Het is een heerlijk verhaal, en leest lekker vlot weg. Even was ik bang dat de standaard clichés zouden voorkomen, maar dat is helemaal niet het geval. Halverwege het verhaal dacht ik te weten hoe het zou aflopen, maar tegen het einde bleek ik fout te zitten. En dat kan ik altijd wel waarderen ;-).

Meer lezen? Klik dan snel op de link in de titel.

Pumps, pillen & popcorn – Angela Stegeman

Om eerlijk te zijn had ik hier iets meer van verwacht. Er zitten best veel cliché’s zijn en ik als 30 jarige vrouw kan mij totaal niet identificeren met één van de hoofdpersonages, Emma. Als je op zoek bent naar een lichte zomer roman is dit zeker een boek voor jou, heerlijk voor tussen de wat ‘zwaardere’ boeken door. Meer weten? Klik dan snel op de link in de titel.

Hof van Vleugels en Verwoesting – Sarah J maas

Ik kan geen genoeg krijgen van Feyre, Rhysand, Mor, Azriel, Cassian, Lucian, en zelfs Tamlin! Oh en dan natuurlijk de andere personages nog… Dit boek heb ik dan ook weer veel te snel uitgelezen, en dat vind ik ergens toch een beetje jammer. Aan de andere kant zegt dat ook wel iets over deze fantastische serie. Want wat heb ik hier van genoten!

A Court of Frost and Starlight – Sarah J Maas

Voor dat ik in dit boek begon heb ik al wat recensies voorbij zien komen. De ene vond het geweldig en de ander niks. Ik had dus geen idee wat ik er van kon verwachten. Wat ik wel wist is dat het toch onmogelijk tegen kon vallen na de eerste 3 geweldige boeken? Ik bedoel, het gaat om Feyre en Rhysand. Wat wil je nog meer?

Volledige recensie lezen? Klik dan op de link in de titel.

Dit waren mijn boeken van de maand mei! Er zaten heel wat pareltjes tussen en ik ben onwijs nieuwsgierig naar wat juni mij gaat brengen. Hoeveel boeken heb jij gelezen?